diumenge, 11 d’octubre del 2009

LA PEDRERA DELS OCELLS (ITINERARIS)







PEDRERA DELS OCELLS






L’any 1985-1987 quan la Corporació Metropolitana de Barcelona, va remodelar l’esplanada de Santa Creu d’Olorda, va transformar l’antiga pedrera en un auditòrium però degut a la inestabilitat del terreny es van produir alguns desprendiments que van posar punt i final a l’us públic de l’amfiteatre.
Desde principis dels anys nouranta s’ha reconvertit en una àrea natural d’us public. S'ha creat una zona humida en la que poguin niar diferents espècies d’ocells, com la merla o la mallerenga i amfibis com l’espiadimonis i la reineta i a la vegada un mirador que permet contemplar les diferent característiques geològiques de la pedrera. Les aigües del fondal són àcides i molt carregades de metalls, resultat del drenatge àcid de les pissarres.
El color negre de las pissarres revela la gran quantitat de carbó que contenen. Una de les seves utilitat era la d’acolorir el ciment.
Les llicorelles o pissarres son les roques més abundants a la serra de Collserola. Es van formar durant el Paleozonic, el que vol dir que tenen una edat aproximada de 400 milions d’anys. Entre las pissarres de la pedrera podem trobar minerals de; sofre, fosforita, grafit, magnetita.

1 comentari:

  1. Molt bon post, m'agradaria saber si saps més o menys quan fa d'alçada el talus de la Pedrera dels Ocells

    Gràcies

    ResponElimina